Multi vloeren Amstelveen 1181 cv Amstelveen gesloten voor verkoop vloeren www.woodstock-vloeren.nl

Multivloeren Amstelveen

multiplank of eigelijk een multi vloer en een massieve parketvloer kan je zeer goed leggen op de schuimbetonvloer met daar op vloerverwarming.

pvc parket of gietvloer het kan allemaal .
De naam spreekt eigenlijk al voor zich. multi vloer, een massieve vloer bestaat uit 100% duurzaam houvezel. pvc-Lamelparket kunnen erop een multivloer daarentegen, is opgebouwd uit lagen van verschillende materialen. Het idee dat een multi vloer van puur duurzaam houtvezel is, geeft een fijn gevoel. Echter heeft een massieve isolatie vloer ook zijn nadelen. Hout is een natuurlijk materiaal en reageert op temperatuur en luchtvochtigheid. Dit betekent dat het hout krimpt en uitzet. Hierdoor kant er na verloop van tijd kieren en krommingen onstaan maar door ons systeem.

Lamelparket en multiplank parket

Zowel de vloerdelen van lamelparket als multiplank parket hebben een eiken toplaag. Het verschil zit in de materialenopbouw daaronder. Lamelparket planken zijn opgebouwd uit vurenhout, een houtsoort dat vrij makkelijk te bewerken is. Multiplanken, ook wel duoplanken genoemd, zijn opgebouwd uit berken multiplex. Dit zwaardere multiplex heeft een groot aantal lagen die kruislings op elkaar verlijmd zijn. Dit maakt een multiplank parketvloer veel stabieler ten opzichte van een lamelparket vloer. Ook is berken multiplex aanzienlijk sterker dan de eiken toplaag waarop het verlijmd zit. Hierdoor kan het eiken niet na verloop van tijd kromtrekken.

Zijn multiplanken dan beter?

Als kwaliteit en duurzaamheid uw prioriteiten zijn, is multiplank parket zeer aan te raden. Toch, afhankelijk van de toepassing en met de juiste behandeling kan lamelparket ook een uitstekende kwaliteit bieden. Daarnaast kan het prijsverschil tussen een multiplank parketvloer en een lamelparket vloer uiteraard invloed hebben op uw keuze. Voor advies kunt u altijd contact opnemen met Laminaat en Parket, in Den Haag of Alkmaar.

Multiplanken, behandeld en onbehandeld

Naast behandelde multiplanken kunt u bij Laminaat en Parket ook zelf bepalen hoe uw houten vloer precies wordt afgewerkt. Hierbij heeft u de keuze uit een aantal opties zoals de soort oppervlaktebehandeling of type randafwerking. Zo kunt u naar eigen smaak een houten vloer creëren die bij uw woonstijl past.