Anhydrietvloer

Een anhydrietvloer is een gipsgebonden dekvloer, en is een goed alternatief voor een magnesietvloer. Net als bij schuimbeton wordt de vloer via slangen in vloeibare vorm in één keer op het vloeroppervlak aangebracht. Anhydriet vloeit vanzelf uit, en heeft daardoor weinig afwerking nodig. Een anhydrietvloer bestaat uit gips, zand en water, en heeft een grote buig- en treksterkte.

De vloer heeft slecht enkele dagen nodig om te drogen. Een anhydrietvloer is het beste te gebruiken in grote ruimtes als showrooms, garages en bedrijfspanden. Ook voor de woningbouw is anhydriet een goede optie. Het is niet geschikt voor vochtige ruimtes, zoals badkamers. Dit komt omdat vloeren hier op afschot moeten worden gelegd, en daar is anhydriet niet geschikt voor. In badkamers raden we vaak een dekvloer van zandcement aan.

Afwerking met een eindvloer

Een vloer van anhydriet is geen eindvloer, maar een ondervloer. Wij beschikken over een groot aanbod aan eindvloeren. Als afwerking kunt u kiezen uit bijvoorbeeld laminaat, parket of vloertegels. Ook bieden wij een gecombineerd pakket aan van vloerisolatie, vloerverwarming, anhydriet en een eindvloer naar keuze. Wij raden dus aan om anhydriet niet als eindvloer te gebruiken. Wilt u dit toch, kunt u anhydriet eventueel verven. Dit doet u met een speciale verf. De afwerking van een anhydrietvloer vereist wel enige aandacht. Neem contact met ons op voor een advies op maat hierover. Op de website van Woodstock Vloeren vindt u ons volledige assortiment.

Vloerverwarming

Anhydriet is perfect te combineren met vloerverwarming, omdat het warmte erg goed geleid. Doordat anhydriet zeer vloeibaar is, omhult het de verwarmingsbuizen voor de volledige 100%. Hierdoor heeft u bijzonder weinig warmteverlies, en bespaart u flink op de energiekosten. Wel is het belangrijk dat u zich aan het opstartprotocol van de vloerverwarming houdt. Doet u dit niet, is er kans op scheurvorming. Uiteraard bespreken we dit van tevoren met u. Vloerverwarming kan ook als droogbouw vloerverwarming worden aangelegd.

Voordelen anhydrietvloer

    • Beloopbaar na 24 uur
    • Grote buig- en treksterkte
    • Overal even sterk
    • Geen naden
    • Supervlak
    • Snelle en makkelijke verwerking
    • Energiebesparend door een zéér goede warmtegeleiding
    • Alle soorten eindvloeren zijn mogelijk

 

De kosten van een anhydrietvloer

Het leggen van een anhydrietdekvloer is niet heel arbeidsintensief (zeker vergeleken met een zandcementdekvloer). Hierdoor is anhydriet relatief goedkoop. Omdat de prijs afhankelijk is van veel verschillende factoren, kunnen we geen standaard richtprijs geven. Factoren een rol spelen bij de prijs zijn onder meer de werklocatie en de oppervlakte van de te storten vloer. Wilt u weten wat uw prijs is? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via ons contactformulier. U kunt ons ook zelf mailen, of bellen met 06-15502791.