Woodstock vloeren gebruikt gerecyclede materialen

gerecyclede materialen

Het gebruik van gerecyclede materialen in vloeren als isolatie is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook zeer effectief. Door afvalmaterialen te hergebruiken in vloerconstructies kunnen we niet alleen bijdragen aan het verminderen van afval, maar ook aan een betere isolatie van gebouwen.

Gerecyclede materialen zoals oude kranten, glasvezel en zelfs plastic kunnen worden verwerkt tot isolatiemateriaal dat net zo goed presteert als traditionele isolatiematerialen. Dit zorgt voor een duurzamere oplossing en draagt bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk.

Het gebruik van gerecyclede materialen in vloeren is een innovatieve benadering die laat zien dat afval ook waardevol kan zijn. Door deze materialen te integreren in bouwprojecten, kunnen we niet alleen efficiënter omgaan met hulpbronnen, maar ook bijdragen aan een schonere en groenere toekomst voor ons allemaal.

Lees over onze Duurzaam manier van werken.

Gerecyclede materialen zoals EPS (piepschuim) hout (oude pellets)

Woodstock vloeren gebruikt gerecyclede materialen

Wij van Woodstock Vloeren houden van een tweede kans en geen gemiste kans.

Gebruikte EPS-verpakkingen en oud hout. Het klinkt misschien als een vreemde verzameling van afval, maar afval bevat waardevolle materiaal wat opnieuw kan worden gebruikt. Daarom werken wij bij Woodstock samen met partners die werken aan innovatieve manieren om waardevolle materialen uit gebruikte producten te halen die we terug kunnen brengen in onze vloeren en isoleren onder de nieuwe vloer.

Gerecyclede materialen gebruiken om nieuwe vloeren te maken

Het maakt allemaal deel uit van ons streven naar een circulaire bio base bouwen, dat betekent dat we de cirkel van afval moeten maken. Dat begint natuurlijk dicht bij onszelf met het recyclen van ons productie- en installatieafval en het ecodesign van onze eigen producten.

We willen de hoeveelheid gerecyclede grondstof die we kunnen gebruiken nog ver vergroten en ervoor zorgen dat wanneer een product het einde van zijn levensduur niet bereikt, waardevolle materialen zijn vaak eenvoudig te kunnen worden geëxtraheerd en opnieuw worden gebruikt. Alles zonder afbreuk te doen aan prestatie.

Bij Woodstock is onze ambitie dat onze vloeren in de toekomst 100% recyclebaar zijn. Maar het sluiten van de cirkel van afval vereist ook slim denken. Daarom werken we samen met andere sectoren om anders verspilde bijproducten te vinden die nuttig kunnen zijn voor onze vloerverwarming.

Want als het gaat om afval, maakt elk opgeslagen en hergebruikt mogelijk – of het nu gaat om productie en installatie van versneden stukken, gebruikte vloeren of gebruikte producten van andere grondstoffen – het verschil. Het behoudt niet alleen de natuurlijke hulpbronnen van de wereld, maar helpt ook bij het aanpakken van de klimaatverandering door de enorme hoeveelheden energie en water die nodig zijn voor het winnen en verwerken van nieuwe bouwmaterialen, te verminderen.

We van Woodstock zijn op weg om 30% gerecyclede materialen te gebruiken in 2030 is alles rond. We zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om traditionele materialen te vervangen door hoogwaardige gerecyclede materialen.

Gerecyclede materialen gebruiken in onze vloeren

Gerecyclede materialen gebruiken in onze vloeren

Dat onze passie voor duurzaamheid en iets dat onze klanten met ons delen. Daarom kiest u niet alleen voor een vloeroplossing, maar ook voor een product dat mooi en duurzaam is en bewezen over de hoogste gezondheidsnormen beschikt. U heeft ook de zekerheid dat u een goede keuze maakt voor het milieu en de toekomst van onze planeet.

Lees over EPS-korrels verwijderen.

Nu een bewuste keuze. Voor mens en planeet.