Top 4 nadelen van de linoleum vloer

De Linoleum vloer heeft naast vele voordelen ook nadelen. Overweegt u om een ​​nieuwe vloer te nemen? Dan kan de keuzestress groot zijn, want er zijn veel mooie vloeren met totaal verschillende eigenschappen. Kiest u bijvoorbeeld voor warme parketvloeren, gladde tegels, betaalbaar laminaat, beton of de linoleumvloer. We hebben hier de de top 4 nadelen van de linoleum vloer op een rijtje gezet. Zoals elk materiaal heeft linoleum specifieke kenmerken en kan het zowel positieve als negatieve effecten hebben. In dit artikel beschrijven we de belangrijkste eigenschappen van de linoleumvloer.
Lees op de pagina van Woodstock Vloeren over uitgebreide informatie van linoleum zodat u de nadelen goed kunt afwegen met de voordelen voordat u een eindbeslissing maakt.

Linoleum vloer nadelen

Nadelen linoleum

  1. Niet voor alle basisvloeren geschikt
  2. Niet waterdicht
  3. Kan alleen worden gelegd door experts
  4. Prijs is duur

 

1. Niet voor alle basisvloeren geschikt

U kunt marmoleum vloeren niet zomaar op iedere basisvloer leggen. De basisvloer moet volledig vrij zijn van oneffenheden, want anders gaat de vloer scheuren en zijn de oneffenheden goed te zien. Het zorgt voor een minder goede uitstraling en een minder lange levensduur. U kunt de basisvloer laten egaliseren met een egalisatiemiddel die geschikt is voor linoleum.

2. Niet waterdicht

Linoleum in een vochtige plaats wordt over het algemeen niet aanbevolen. Er moet voor worden gezorgd dat er geen water onder het linoleum komt, anders kan de vloer loskomen van de ondergrond. Water en vocht kan ervoor zorgen dat de vloer vervormt, waardoor er scheuren in de vloer komen.

3. Kan alleen worden gelegd door experts

Linoleum moet door een deskundige gelegd worden. Dit komt omdat de vloer zoals eerder aangegeven volledig vrij moet zijn van oneffenheden. Daarnaast is het over het algemeen een lastig proces om linoleum te plaatsen.

4. Prijs is duur

Linoleum is vrij duur. Dat komt vooral omdat omdat het door specifieke vakmensen gelegd moet worden. Een linoleum vloer kost 25 à 30 euro/m²2, inclusief plaatsing, exclusief BTW. Dit wordt wel enigszins gerecupereerd omdat het een enorm duurzaam en slijtvast materiaal is. Linoleum is dus een investering voor de toekomst.