Gietvloer

Een vloer is een belangrijk sfeerelement in huis. Gietvloeren zijn trendy, smaakvol en praktisch en worden door ons volledig naar uw persoonlijke wensen geplaatst. Ons doel is mooie projecten te realiseren voor zowel woningen als bedrijven, door een strakke, naadloze en vloeistofdichte vloer te plaatsen met een stijlvolle en warme uitstraling. De vloer wordt naar uw wens afgewerkt, de mogelijkheden, wat betreft de kleuren en dessins waarmee de vloer wordt afgewerkt, zijn grenzeloos. Gietvloeren zijn gemaakt van duurzaam materiaal, gaan minimaal 50 jaar mee, de vloer kent geen materiaalverspilling en is milieuvriendelijk in onderhoud. 35 jaar geleden is de gietvloer ontstaan vanwege aangescherpte milieueisen in de industrie, wat een milieuvriendelijke toepassing noodzakelijk maakte.

Een gietvloer heeft een stoere uitstraling, is krachtig en behaaglijk tegelijk. Het is een kunststof vloer zonder naden, die in verschillende lagen op de ondervloer wordt aangebracht. De vloer wordt afgewerkt met een lak of coating die uitgevoerd kan worden in elke kleur of kleurcombinatie. Wij leveren twee soorten gietvloeren: de epoxygietvloer en de PU(polyurethaan)-gietvloer. Een Epoxyvloer ziet u veel terug in fabriekshallen en bedrijfsloodsen, vanwege de hardheid van het materiaal. De PU-vloer is een designvloer, iets zachter dan een Epoxyvloer, deze vloer heeft ook meer veerkracht. Het voordeel van een PU-vloer is dat deze uitstekend gecombineerd kan worden met vloerverwarming, waardoor het comfort naar een hoger niveau gebracht wordt. Van moderne woonkamervloer tot vloeistofdichte badkamervloer, de gietvloer kent eindeloos veel toepassingen voor zowel de zakelijke als de particuliere markt. Met een gietvloer heeft u de perfecte combinatie van de allerhoogste kwaliteit vloer tegen een scherpe prijs.

Epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer wordt vaak geplaatst in fabrieken, werkplaatsen, magazijnen en bedrijfsloodsen vanwege de hardheid van het materiaal. Een epoxyvloer kan veel verdragen, waardoor het een uitstekende keuze is voor elke toepassing waarbij hoge eisen gesteld worden aan de slijtvastheid van de vloer. Onder een epoxy vloer kan beter geen vloerverwarming geplaatst worden, omdat deze minder goed bestand is tegen de hoge krimp- en uitzettingsgraad, waardoor scheuren zouden kunnen ontstaan. De vloer is slijtvast, makkelijk schoon te houden en neemt gemakkelijk de omgevingstemperatuur aan waardoor vloerverwarming niet noodzakelijk is.

 

PU-vloer

Een Polyurethaan-gietvloer of PU-gietvloer kenmerkt zich door een zacht en elastisch oppervlak en wordt naadloos over een bestaande vloer aangebracht. Het is een twee componenten kunsthars gebonden vloersysteem. Naast het comfort dat de vloer biedt, past deze designvloer uitstekend in woonhuizen, kantoren, showrooms en openbare gebouwen. De vloer heeft een huiselijke uitstraling, voelt warm aan, is makkelijk schoon te houden en vraagt geen onderhoud. Het grote voordeel van de PU-vloer is dat deze geschikt is om te combineren met vloerverwarming, vanwege de unieke flexibele eigenschappen van de vloer zal deze niet scheuren bij warmteverschillen. Daarbij werkt de vloer geluiddempend, u zult zelf blij zijn met de geluidsisolerende werking, maar ook de buren zullen minder last hebben van contactgeluid zoals het verschuiven van stoelen. Na het storten van de PU-vloer is het aangeraden om stucloper te gebruiken ter bescherming van de vloer.

De verschillen

De Epoxyvloer is door de hardheid van het materiaal geschikt voor zwaar gebruik en is aantrekkelijker in prijs dan een PU-vloer. Deze verkleurt echter sneller dan een PU-vloer. De PU-vloer is zachter en elastischer, hierdoor ontstaan minder snel scheuren en de kans op krasvorming is een stuk lager. Indien u het comfort wenst van een vloerverwarming is de PU-vloer de beste keuze, hierdoor is deze bij uitstek geschikt voor woningen. Bij PU-vloeren wordt vaak een matte lak aangebracht als laatste laag, dit is bij epoxy-vloeren niet nodig.

Vloerverwarming in combinatie met een gietvloer

Een vloerverwarmingssysteem wordt geplaatst door speciale slangen of matten waarin warmtebuizen of kabels verwerkt zitten aan te leggen. Het warme water in de buizen geeft geleidelijk zijn stralingswarmte af aan de vloer, de vloer regelt een hele gelijkmatige verdeling van de warmte. Als de ruimte op temperatuur is, zal het een stuk minder energie verbruiken dan een traditioneel verwarmingssysteem. In de zomer kunt uw woning juist koelen door koud water door de buizen te laten stromen.

 

Totaalpakket: isolatie en vloerverwarming combineren met een gietvloer

Wij bieden de mogelijkheid een totaalpakket af te nemen. Deze bestaat uit het isoleren van de vloeroppervlakte door middel van schuimbeton. Op deze laag brengen we vloerverwarming aan waarna de gietvloer aangebracht wordt. Door onze samenwerking met diverse specialistische bedrijven kunnen we dit totaalpakket aanbieden tegen een scherpe prijs. Wij zijn altijd het vaste aanspreekpunt, dus u heeft niet te maken met de diverse leveranciers. Wij nemen u alles uit handen.

 

Contact

Wilt u meer informatie over onze gietvloeren en/of vloerisolatie neem dan gerust contact met ons op, wij stellen graag geheel vrijblijvend een offerte voor u op. U kunt uw gegevens achterlaten op onze contactpagina, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Voor persoonlijk advies staan wij u graag te woord in onze showroom in Obdam. Telefonisch kunt u ons bereiken op telefoonnummer: 0226-427785.